Longrow 14 year old
Sherry Cask Matured

longrow_14_s.jpgNéhány poszttal ezelőtt volt szó a campbeltowni Springbank Distillery tőzegelt variánsáról, a megkapó ízű Longrow-ról. Karaktere a régi campbeltowni időket idézi meg. Nevét is egy régen eltűnt lepárlóról kapta a kiadás (Longrow, 1824-1896-ig működött). A Springbank 1973-tól állít elő erősen tőzegelt whiskyt.

A Longrow alapkiadás alapvetően bourbon-, és sherryhordós érlelésekből lett megalkotva, de számtalan limitációja létezik, amik a gyűjtők kedvencei és jó értéktartó whiskyknek számítanak.

Ez a kiadás 14 évet töltött oloroso sherryhordóban, ami egy lenyűgöző, testes, szulfuros, kiegyensúlyozott, mocskos karaktert kölcsönzött a sherryhordós érlelést eleve tartalmazó alapkiadásnak. Arról nem is beszélve, hogy közel hordóerősségen, 57,8%-on palackozták. 9000 darabos limitáció.

Longrow 14 year old, 57,8% abv
Sherry Cask Matured

Ország: Skócia
Régió: Campbeltown
Lepárló: Springbank Distillery

Szín: vöröses arany

Illat: Új viaszosvászon vagy régi függöny, rőfös boltba vagy turkálóba belépve fogad ilyen illat. Sültalma, túlérett körte, méz.

Íz: A gyümölcsösség és a füstösség egyszerre érkezik. Ásványos-sós háttéríz. A hordóerősség szépen támaszt be a zamatok alá. Aszalt, fűszeres gyümölcs, talán szilva a szilvásgombócból; enyhe dohos kerserűség.

Lecsengés: Kellemes, hosszantartó édes füstösség.

Elképesztően egyedi illatú és ízű whisky és most nem csak az elfogultság beszél belőlem.

A Longrow 14 éves Sherry Cask Matured a poszt megírásának pillanatában már nem kapható hazánkban, néhány külföldi webshopban azonban még elérhető. A Longrow kiadások kedveltek a gyűjtők körében, ezért az áraik, ha nem is villámsebességgel, de fokozatosan emelkednek.

A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr6014514382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (149) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) Skócia (134) skócia (9) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (146) Címkefelhő
süti beállítások módosítása