Daftmill 2011 Summer Batch 12yo (b.2023) (46%)
A Daftmill transzparenciájának köszönhetően tudjuk, hogy az ehhez a kiadáshoz felhasznált árpa Publican fajtájú és 2009-ben takarították be egy farmon és 2010-ben malátázták. A Dafmillnél 2011 nyarán készült belőle párlat, összesen 27 first fill bourbonhordóba töltve. A hordók a Clermont Springs Distillerytől érkeztek, Kentuckyból.
Lássunk tehát egy újabb nyári batchet!
Szín: ragyogó aranyszín Illat: elsőre még lassabban nyílik, mint a hasonló korú társai, de később megindul. Tömény kandírozott narancs és citrom, friss narancslé, érett kerti gyümölcsök, őszibarack. Tiszta, éles, hangsúlyos, homogén karakter. Vanília, méz, kis mogyorós felhang, ostya. Ott van benne egy kis cukrozott gabona is. Vízzel felerősödnek a vaníliás, ostyás jegyek. Íz: vaníliás, mézes, érett citrusok, főként narancs tolul a szájba, tiszta, szép, egyértelmű karakter itt is. Nagyon jól áll a bourbonhordó a Dafmillnek, ez ismét bebizonyosodott. Gyömbér, szegfűszeg, majd bejönnek a szalmás-vegetálisabb jegyek is. Fehérbors, füge! Gyönyörű whisky. Vízzel a citrusok előtérbe kerülése mellett bejön a fanyarság, talán mintha a falat nyalogatnám, de úgy, hogy közben egy érett narancsot is a kezemben tartok és néha abba is belenyalok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.