A hazai whiskykínálat állóvizébe dob most követ a Tokaj-hegyaljai
Seven Hills Distillery, akik szeptember 14-én mutatják be régen várt újabb dobásukat, egy magyar single malt whiskyt. A ginjükkel és Furmit vodkájukkal már szép eredményeket elérő független hazai lepárló jól építgette a brandet az elmúlt években, nemcsak a bodrogkisfaludi boszorkánykonyhával, hanem a Budapest szívében található Seven Cocktail Barral is. Most újabb mérföldkőhöz érkezett Mészáros-Komáromy Dénes és csapata, hiszen jön a Sevenhills single malt első szériája. Egyelőre csak egyetlen hordót palackoznak le, ami 250 palackos megjelenést jelent majd.
A hazai malátázóból származó magyar malátát aszútörköly füstön szárították és hagyományos kézműves eljárással dolgozták fel, majd párolták le. Az érlelés zempléni tölgyből készült, kiégetett szűz tölgyfahordóban történt, amely 136 literes gönci hordó volt. Minden ízében magyar termékről beszélünk tehát, de a tudatos márkaépítés és a folyamatok szakszerű felügyelete megkülönbözteti a piacon lévő eddigi produktumoktól.
A SEVENHILLS Smoked Single Malt Whisky hivatalos bemutatkozása 2024. szeptember 14-én lesz Tokajban, a Lanka Rendezvényközpontban.
Nem mondhatjuk, hogy elkényeztetnek minket hazai whiskyvel, de ne legyünk igazságtalanok, hiszen nem a gabonapárlatok országa vagyunk. Igaz, ez nem jelenti azt, hogy ettől még ne lehetne készíteni jó minőségű, hagyományos eljárással készülő whiskyt. Mondhatni a Gemenc Distillery tartja még a frontot, de nemrég a WhiskyNet is piacra dobott két saját kísérleti whiskyt a GoodSpirit ernyőbrand alatt.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.