162. Whiskyről egyszerűen, mindenkinek

we_blogkep.jpg

A bloghoz tartozó Facebook oldalon már említettem, hogy sallangmentes, egyszerű és érthető videosorozatot indítottam a whiskyről, amiben egyelőre alap dolgokról beszélek, röviden.

A whisky és úgy általában a párlatok körül még mindig sok a bizonytalanság - mit igyak? Hogyan igyam? Ez most akkor sznob vagy sem? - bár most már stabilan megvan az a réteg itthon, aki magabiztosabban mozog a prémium párlatok világában és talán az átlagfogyasztókat is sikerült, sikerül egy kicsit terelgetni. Ha más nem, azoknak a bároknak, ahol egyre szélesebb a párlatkínálat. Nemcsak a fővárosban, hanem az ország más szegleteiben is. Budapesten már jó ideje masszív mezőnye van azoknak a helyeknek, ahol a hazai viszonylathoz képest grandiózus mennyiségben tudunk prémium italokat és koktélokat kóstolni. Nekem még egy igazi, skót jellegű whiskybár hiányzik a térképről, bár tudok olyan helyet Budapesten, ami erősen közelít e felé.

Aztán persze lehet, hogy nem jól látom.

Vannak itthon, akiknek a harsányabb kifejezésmód a stílusuk és az influenszer-közeget élő fogyasztókhoz szólnak, megint mások a filozofikusabb oldaról közelítik meg a dolgokat és a geekek a célcsoportjuk, de én azokhoz kívánok szólni, akik egyszerűen csak szeretnék megismerni, hogy tulajdonképpen mi is maga a whisky. Hogyan és hol készül, mit érdemes tudni a történetéről, a készítéséről, az azt övező tévhitekről, szokásokról. Olykor a tudományosabb oldalról nyaldosva, olykor csak felszínesen, öt-hat percben áthadható lényeges pontokba szedve, de mindenképpen higgadtan és alázattal közelítve a téma felé. Van itthon kereskedő és szakértő, nem is egy, de valahogy ez a téma még mindig nincs ilyen formában tálalva, míg hasonló boros tartalom tucatszám jön szembe bármelyik platformon. És bár a prémium párlat más világ, azért elég sok közös van a két univerzumban.

Nem kenyerem az önreklám, csak az egészséges mértékben, így nem marad más hátra, mint a Youtube csatorna linkje:

https://www.youtube.com/@simplewhisky

Kövess, iratkozz fel és oszd meg, amennyiben tetszenek a videók!

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr7718411501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (150) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (151) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (141) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) skócia (9) Skócia (134) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (147) Címkefelhő
süti beállítások módosítása