72. GlenDronach Port Wood

glendronachportwood.jpgKözel sem ért véget a portóis utóérlelések tárgyalása, hiszen nemcsak ez az egyik kedvenc finiselésem, hanem az ezekből elérhető széles választék jó kóstolási lehetőségeket biztosít. Jó helyzet, amikor egy adott whisky többféle érlelésben-utóérlelésben elérhető, hiszen így akár egymás mellett is tudjuk kóstolni a különböző változatokat, figyelve, hogy miként hat egy ilyesfajta plusz hordó az alapkarakterre, már ha ismerjük és észrevesszük azt.

A GlenDronach esetében a mai kínálatból mindenképpen a 12 évest és a 18 évest mondanám, ami elérhető és mindenképp meg kell kóstolni, mondhatni "must have". A 15 éves Revival is megéri, azonban ritkán elérhető és kis mennyiségek jutnak Magyarországra. A főzde időnként megörvendeztet minket limitált kiadásokkal is, ami a 2018-as évben egy tőzegelt portóis utóérlelés volt, a Peated Port Wood. Nagyon jól állt a GlenDronachnak ez a fajta kombináció, így kíváncsi voltam, hogy az idei, 2019-es Port Wood mit tartogat. Ez egy 10 éves whisky egyébként, ami fel is van tüntetve a csomagoláson, ámde nem ez a hangsúlyos. A sherry és a port vállvetve akarja magát megmutatni egymáson, miközben beköszön a hordó is (a GlenDronach full sherry érlelt malt). Bourbon-port, sherry-port kombinációkat néztünk eddig. Van még mit vizsgálni.

GlenDronach Port Wood, 46%

Ország: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: GlenDronach Distillery
Tulajdonos: Brown-Forman

Szín: vörösréz

Illat: Csokoládés piskótában meggy és szilvás töltelék, a háttérben enyhe tölgyesség, műanyag és megint a csoki, túlérett feketeszeder.

Íz: Ízében is egyből jön a csokis-tortabevonós-lekváros hármas, de itt már beköszönnek a fűszerek is, szegfűszeg, színes bors. Négercsók, tortabevonó, amit még beugrott.

Lecsengés: A végén és a lecsengésben jön meg a tölgyfa és a minőségi kakaós íz.

 A GlenDronach Port Wood a poszt megírásának pillanatában 19990 forintért elérhető a WhiskyNet  kínálatában.

A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr8015308306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (149) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) skócia (9) Skócia (134) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (146) Címkefelhő
süti beállítások módosítása