A Bunnahabhain travel retail sorozatának legújabb, harmadik darabja az An Cladach. Az előző kettő, a Cruach Mhona és a francia boroshordókban érlelt Eirigh Na Greine pároshoz csatlakozik. A név jelentése "A part", de ezt a nevet viseli egy úgynevezett bothy - a skót felföldön gyakori nyitott menedékház - is.
Az An Cladach alkoholfokban erősebb, 50% abv és főként sherryhordós érlelésekből alkották meg, egyéb információt a hordófelhasználásra nem találtam. Természetes színű, nem hűtve szűrt. A palackozás a travel retail szegmensben megszokott literes.
Bunnahabhain An Cladach 50% abv
(Travel Retail)
Ország: Skócia
Régió: Islay
Lepárló: Bunnahabhain Distillery
Szín: borostyán
Illat: Sokkal édesebb, gyümölcsösebb, mint a többi sherrys alapsori maltjuk. Virágméz, lekvár, mazsola is megjelenik a háttérben hangsúlyos sherrys jegyek és dohosság mellett. Érdekes módon némi karamellásság is megjelenik, szépen megbújva a gyümölcsös jegyek között.
Íz: Az alkoholfok ellenére is megkapó édesség, nekem jóval édesebb, mint az eddig kóstolt sherrys alapsori maltok. Eperlekvár, szilvalekvár, keserű méz, só és az édességet kellőképpen ellensúlyozó fűszeresség.
Lecsengés: az alkohol hamar elillan, szárított gyümölcsök maradnak és egy kevés hordós íz, de nem tolakodóan.
A magasabb alkoholfok és az édesség nehezebben ihatóvá teszi ezt a Bunnát, mint a többi, lágyabb alapsori kiadást, de mindenképpen érdemes megpróbálkozni vele, főleg úgy, hogy hozzákóstoljuk akár a 12 évest, akár az új, kimondhatatlan nevű Stiúreadair-t. Érdekes, hogy volt leírás, ahol abszolút nem találták édesnek.
A Bunnahabhain An Cladach a poszt megírásának pillanatában 20-21 ezer forint körüli áron kapható külföldi webshopokban.
A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem feltétlenül állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.