A Loch Lomond Distilleryvel eddig az alapkiadásuk kóstolásakor találkoztunk, mivel azonban rendelkezésünkre áll közel az egész alapsor, így szépen lassan végig is megyünk rajta.
A lepárló adottságainak köszönhetően többféle párlatot tud előállítani - és csinálja is. Ezeket akár többféle márkanév alatt jelenteti meg, például az Inchmoan tulajdonképpen a tőzegelt variánsuk neve. A hagyományos és a Lomond lepárlóüstökben készült whiskyt refill és újra kiégetett bourbonöshordókban érlelik.
Nevének jelentése "a tőzeg szigete" és a Loch Lomond tó egyik kis szigetéről kapta.
Inchmoan 12 year old, 46%abv
Ország: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: Loch Lomond Distillery
Szín: sötét arany
Illat: Édes és füstös egyszerre. Dohos pince, oldószer, vegyszer, de egy csipet moha is van benne és némi fűszer.
Íz: Harsány, tüzes füst, egy kissé medicinális, de mellette édes: vanília, édes, cukrozott gyümölcs, szegfűszeg, körte.
Lecsengés: füstös és citrusos
A hagyományos lepárlóüst és a Lomond stillben készült párlatok házasítása ezek szerint teljesen egyedi karaktert ad a whiskynek.
Az Inchmoan 12 éves a poszt megírásának pillanatában (még) nem kapható hazánkban, külföldi webshopokban 15-20 ezer forint közötti áron elérhető, elég nagy a szórás.
A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.