Inchmoan 12 Year Old

inchmoan_12.jpgA Loch Lomond Distilleryvel eddig az alapkiadásuk kóstolásakor találkoztunk, mivel azonban rendelkezésünkre áll közel az egész alapsor, így szépen lassan végig is megyünk rajta.

A lepárló adottságainak köszönhetően többféle párlatot tud előállítani - és csinálja is. Ezeket akár többféle márkanév alatt jelenteti meg, például az Inchmoan tulajdonképpen a tőzegelt variánsuk neve. A hagyományos és a Lomond lepárlóüstökben készült whiskyt refill és újra kiégetett bourbonöshordókban érlelik.

Nevének jelentése "a tőzeg szigete" és a Loch Lomond tó egyik kis szigetéről kapta.

 

 

Inchmoan 12 year old, 46%abv

Ország: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: Loch Lomond Distillery

 

Szín: sötét arany

Illat: Édes és füstös egyszerre. Dohos pince, oldószer, vegyszer, de egy csipet moha is van benne és némi fűszer.

Íz: Harsány, tüzes füst, egy kissé medicinális, de mellette édes: vanília, édes, cukrozott gyümölcs, szegfűszeg, körte.

Lecsengés: füstös és citrusos

A hagyományos lepárlóüst és a Lomond stillben készült párlatok házasítása ezek szerint teljesen egyedi karaktert ad a whiskynek.

Az Inchmoan 12 éves a poszt megírásának pillanatában (még) nem kapható hazánkban, külföldi webshopokban 15-20 ezer forint közötti áron elérhető, elég nagy a szórás.

A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr7714413398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (148) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (11) finiselés (12) független (18) füstös (10) gasztro (145) gourmet (18) Highland (42) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (102) skócia (9) Skócia (132) skót whisky (13) Speyside (32) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (34) whiskey (5) whisky (144) Címkefelhő
süti beállítások módosítása