Miltonduff 10 year old
Gordon & Macphail Discovery

miltonduff_10_gm_discovery.jpgFinom, könnyed sherryhordós érlelésű whiskyt kóstolunk legújabb posztunkhoz. A Miltonduff név nem biztos, hogy sokak számra ismerős, hacsak nem onnan, hogy a Ballantine's név alatt kijött három single malt palackozás, amik a jól ismert blend fő alkotórészeit tartalmazzák, melyek egyike a Miltonduff Distillery single maltja.

A Miltonduff nagy lepárló, éves kapacitása közel 6 millió liter. Emellett régi is, 1824 óta működik és nem is találtam rá forrást, hogy bármikor is zárva lett volna, tehát esélyes, hogy falai között járva megcsap minket a történelem szele. 1964 és 1981 között egy pár Lomond-still is telepítve volt a lepárlóban, az ezekkel készült whisky a Mosstowie név alatt jött ki. Magának a Miltonduffnak is alig létezik hivatalos palackozása, nemhogy a Mosstowie-nak, de mindkettővel találkozhatunk a Gordon & MacPhail vagy a Douglas Laing független palackozók kínálatában.

Ez a kiadás a Gordon & MacPhail Discovery szériájában megjelent 10 éves változat.

Miltonduff 10 Year Old, 43% abv.
Gordon & Macphail Discovery

Ország: Skócia
Régió: Speyside
Lepárló: Miltonduff Distillery

Szín: borostyán

Illat: Mély erdei és feketebogyós gyümölcsök: feketeszeder, narancs. A sherrys jegyek élénkek és izgalmasak: csokoládé, 

Íz: a harsány alkohol mögött kellemes édesség bújik meg némi fűszerrel vegyítve. Szilva és fanyar cseresznye, fahéj, mandula, mogyoró.

Lecsengés: Alkoholos és fűszeres tea, gyógynövénylikőrre hajazó lecsengés.

Harsány, élénk cucc ez, de szívesen megkóstolnám idősebb verzióban is a sherried Miltonduffot. 

A Miltonduff 10 éves Gordon & Macphail Discovery palackozása a poszt megírásának pillanatában 16-18 ezer forint közötti áron elérhető.

A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr3914401896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (149) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) skócia (9) Skócia (134) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (146) Címkefelhő
süti beállítások módosítása