Finom, könnyed sherryhordós érlelésű whiskyt kóstolunk legújabb posztunkhoz. A Miltonduff név nem biztos, hogy sokak számra ismerős, hacsak nem onnan, hogy a Ballantine's név alatt kijött három single malt palackozás, amik a jól ismert blend fő alkotórészeit tartalmazzák, melyek egyike a Miltonduff Distillery single maltja.
A Miltonduff nagy lepárló, éves kapacitása közel 6 millió liter. Emellett régi is, 1824 óta működik és nem is találtam rá forrást, hogy bármikor is zárva lett volna, tehát esélyes, hogy falai között járva megcsap minket a történelem szele. 1964 és 1981 között egy pár Lomond-still is telepítve volt a lepárlóban, az ezekkel készült whisky a Mosstowie név alatt jött ki. Magának a Miltonduffnak is alig létezik hivatalos palackozása, nemhogy a Mosstowie-nak, de mindkettővel találkozhatunk a Gordon & MacPhail vagy a Douglas Laing független palackozók kínálatában.
Ez a kiadás a Gordon & MacPhail Discovery szériájában megjelent 10 éves változat.
Miltonduff 10 Year Old, 43% abv.
Gordon & Macphail Discovery
Ország: Skócia
Régió: Speyside
Lepárló: Miltonduff Distillery
Szín: borostyán
Illat: Mély erdei és feketebogyós gyümölcsök: feketeszeder, narancs. A sherrys jegyek élénkek és izgalmasak: csokoládé,
Íz: a harsány alkohol mögött kellemes édesség bújik meg némi fűszerrel vegyítve. Szilva és fanyar cseresznye, fahéj, mandula, mogyoró.
Lecsengés: Alkoholos és fűszeres tea, gyógynövénylikőrre hajazó lecsengés.
Harsány, élénk cucc ez, de szívesen megkóstolnám idősebb verzióban is a sherried Miltonduffot.
A Miltonduff 10 éves Gordon & Macphail Discovery palackozása a poszt megírásának pillanatában 16-18 ezer forint közötti áron elérhető.
A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.