Loch Lomond Original

loch_lomond_original_single_malt.jpgA Highland déli részén található Loch Lomond lepárló azért különleges, mert egyazon lepárlóban készül maláta és gabonawhisky is, amiket a saját márkás blendjeikhez használnak. Mindezen felül ráadásul háromféle lepárlóberendezésen készül a párlat: hagyományos hagyma alakú lepőrlóüstben, oszlopos lepárlóban és az egyedi, úgynevezett Lomond lepárlóban, ami a tradícionális lepárlóüst a nyakában rektifikáló tányérokkal. A szerkezeti leírásba most ne menjünk bele, a lényeg az, hogy a Loch Lomondban 11, más források szerint 13 féle párlat előállítására van lehetőség, ami így rendkívüli változatosságot biztosít számukra.

A Loch Lomond Original Single Malt a lepárló alapkiadása, korjelölés nélküli. Ugyanolyan ellentmondásos, mint a lepárló maga.

Amit még érdemes megemlíteni, hogy a Loch Lomond ötéves partnerséget kötött a 'The Open'-nel, ami a négy legnagyobb golftorna közül a legidősebb a világon.

Loch Lomond Original, 40% abv

Ország: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: Loch Lomond Distillery

Szín: borostyán

Illat: Kirobbanóan florális és gyümölcsös, füves. Kikészített bőr, virágok, gabonás illat.

Íz: Édes gabonás íz, mint a bolti kukorica vagy gabonapehely megcukrozva; saláta, zöldség és a végére abszolút florális jegyek, rózsa, szegfű. Kis olajosság. Pár csepp vízzel édesebbé válik.

Lecsengés: gabonás, de hamar elillan

NAS whisky létére elég sötét színű, bár sehol nem találtam arra utalást, hogy színezik. De arra sem, hogy nem. A Loch Lomond Original a poszt megírásának pillanatában 10 ezer forint alatti áron elérhető. Kellemes, ivós whisky szerintem.

A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr2014411598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (149) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) skócia (9) Skócia (134) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (146) Címkefelhő
süti beállítások módosítása