A Highland déli részén található Loch Lomond lepárló azért különleges, mert egyazon lepárlóban készül maláta és gabonawhisky is, amiket a saját márkás blendjeikhez használnak. Mindezen felül ráadásul háromféle lepárlóberendezésen készül a párlat: hagyományos hagyma alakú lepőrlóüstben, oszlopos lepárlóban és az egyedi, úgynevezett Lomond lepárlóban, ami a tradícionális lepárlóüst a nyakában rektifikáló tányérokkal. A szerkezeti leírásba most ne menjünk bele, a lényeg az, hogy a Loch Lomondban 11, más források szerint 13 féle párlat előállítására van lehetőség, ami így rendkívüli változatosságot biztosít számukra.
A Loch Lomond Original Single Malt a lepárló alapkiadása, korjelölés nélküli. Ugyanolyan ellentmondásos, mint a lepárló maga.
Amit még érdemes megemlíteni, hogy a Loch Lomond ötéves partnerséget kötött a 'The Open'-nel, ami a négy legnagyobb golftorna közül a legidősebb a világon.
Loch Lomond Original, 40% abv
Ország: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: Loch Lomond Distillery
Szín: borostyán
Illat: Kirobbanóan florális és gyümölcsös, füves. Kikészített bőr, virágok, gabonás illat.
Íz: Édes gabonás íz, mint a bolti kukorica vagy gabonapehely megcukrozva; saláta, zöldség és a végére abszolút florális jegyek, rózsa, szegfű. Kis olajosság. Pár csepp vízzel édesebbé válik.
Lecsengés: gabonás, de hamar elillan
NAS whisky létére elég sötét színű, bár sehol nem találtam arra utalást, hogy színezik. De arra sem, hogy nem. A Loch Lomond Original a poszt megírásának pillanatában 10 ezer forint alatti áron elérhető. Kellemes, ivós whisky szerintem.
A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.