Glendronach 15 years old 'Revival'
2018-as kiadás

glendronach_15_revival.jpgA Glendronach 15 éves Revival újbóli megjelenése régóta várt pillanat volt a rajongók körében. Ez a whisky ugyanis 3 évig nem volt elérhető a lepárló alapsorában, hivatalos indoklás szerint készletmegszorítások miatt. Legelőször a 90-es évek elején jelent meg, majd egy idő után kivonták, hogy aztán 2009 és 2015 között ismét jelen legyen a piacon. Most hát itt van újra és ezt a rég várt pillanatot most mi is átéljük a blogon, hiszen a whisky újra csak október eleje óta elérhető.

A whisky Pedro Ximenez-, és oloroso sherryhordós érlelés. A Glendronach (és társai a Benriach-féle istállóban - Benriach, Glenglassaugh) új lepárlómestert kaptak nemrég Rachel Barrie személyében. Mint már írtam korábban, nem árt tisztában lenni a skót whiskyvilág ismert neveivel. Rachel Barrie tapasztalt név a szakmában, korábban olyan lepárlóknál fordult meg, mint a Glenmorangie vagy a Bowmore és 2017 óta erősíti a Benriach istállót. Ugyan a készleteket még a régi lepárlómester, a nem kevésbé nagy név, Billy Walker fektette le, de a házasítás már az új mester keze nyomát őrzi, így ez a kiadás valamelyest más, mint a 3 évvel ezelőtti.

A blogon már megkóstoltuk a Glendronach Distillery 12 éves, sherryhordós érlelésű alapvetését, ami úgy gondolom, nem hiányozhat azoknak a polcáról, akik kedvelik a sherryhordós érleléseket. A lepárló alapsorában egy fiatalabb korjelölt, több korjelölés nélküli és számos idősebb korjelölt whisky van, illetve olykor speciális finiselésekkel is előrukkolnak, melyek limitáltak szoktak lenni, ínyencek és gyűjtők is kedvelik őket. Megtanultuk, hogy a whiskyvel való ismerkedésünk során ez a "richly sherried", "heavily sherried" karakter még sokszor vissza fog köszönni.

Lássuk tehát, hogyan tér vissza a várva-várt 15 éves!

Glendronach 15 years old 'Revival'

Ország: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: GlenDronach Distillery

Szín: sötét borostyán

Illat: jóval letisztultabb, kifinomultabb, mint a 12 éves. Vörösáfonya, fekete szeder, amivel indul, majd konyakosmeggy, After Eight és talán egy kis narancs érződik, a kivehető sherryhordós jegyek - kicsit gumis, bőrös, mogyorós.

Íz: édes konyakmeggy, majd robban az ízbomba: fekete szeder, étcsokoládé, gyógynövények, erősödő fűszeresség, nádcukor és csemegeszőlő.

Lecsengés: meglepően száraz, amiben tovább érezhető a gyógynövényes (kicsit kanalas gyógyszeres, szirupos, gógyteás) íz

 Nekem tehát így jött át a Revival - 15 éves, mint a szakmai pályafutásom és 'Revival', mint jelenleg az életem. Kell ennél több?

A Glendronach népszerű whisky, de szerintem kell idő ahhoz, hogy teljes mértékben átjöjjön az embernek a karaktere. Nekem legalábbis. Én sosem tudok csak úgy nekirohanni egy 'Dronachnak.

Hogy mennyibe kerül itthon egy Revival? Nemsokára kiderül... ;)

A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr4914361201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (149) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) skócia (9) Skócia (134) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (146) Címkefelhő
süti beállítások módosítása