Glenmorangie 10 Years Old

920780.jpg

Amikor először megérkezünk a single maltok világába, nem is tudjuk, hova kapjuk a fejünket. Vannak itt régiók, lepárlók, ízek, nevek...de kik ezek és miről mesélnek nekünk?

Az első whisky, amit ezen a blogon megkóstolunk, egy olyan alapvetése a single maltnak, amit egy olyan ember gondoz jelenleg, aki fiatal korában szintén egy "aha élmény" keretében ismerkedett meg ezzel a párlattal és úgy hiszem, a whiskyvel igazán. Ő maga is egy alapember lett a skót whisky világában. Az embert úgy hívják, Dr. Bill Lumsden, a whisky pedig a Glenmorangie 10 éves alapkiadása, a "The Original" a Highlandsről.

Erről a whiskyről többször olvastam úgy, hogy jó kezdőwhisky a single maltokkal ismerkedőknek. Valóban egy lágy, könnyed, letisztult itallal van dolgunk. Az árának köszönhetően mindennapi fogyasztásra is alkalmas. A single malt alapkiadások jelenleg 8-12 ezer forint környékén mozognak.

Ország: Skócia
Régió: Highland
Lepárló: Glenmorangie

Szín: világos mézsárga

Illat: elsőre a virágos mezőre emlékeztető, majd rágógumi, körte. Finom, friss, roppanós gyümölcs, vanília.

Íz: nagyon könnyű, vaníliás íz, majd citrusok jönnek.

Lecsengés: nem hosszú; könnyed barackos, narancsos ízt hagy maga után.

A Glenmorangie alapkiadása tehát kiváló belépő a single maltok világába, egy könnyed, elegáns whisky a Highlandról. Azt hiszem, elsőre nem is kell több, fogadjuk be, amit Skócia legmagasabb lepárlóüstjei adtak nekünk. Ízlelgessük, ismerkedjünk vele.

Ez az alapkiadás a poszt megírásának pillanatában 12 ezer forint körüli összegért kapható.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr3313407721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (148) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (11) finiselés (12) független (18) füstös (10) gasztro (145) gourmet (18) Highland (42) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (102) skócia (9) Skócia (132) skót whisky (13) Speyside (32) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (34) whiskey (5) whisky (144) Címkefelhő
süti beállítások módosítása