Hova tovább?

glcw.jpgHa az ember túlesik a nagy mennyiségben gyártott és mindenhol kapható népszerű blended whiskyken, még nem is sejti, hogy egy olyan világ várakozik mögöttük, aminek a nagyságáról még csak elképzelése sincs. Ez a világ a single malt whiskyk világa. Az amerikai bourbonök és kisüzemi whiskey-k világa. A japán whiskyk érdekes birodalma, és még sorolhatnánk.

Amikor harmincas éveim elején elkezdtem elmélyülni ebben a világban, akkor már tudtam, hogy ez egy olyan dolog, amivel hosszútávon szeretnék foglalkozni, akár napi szinten is, munkaként. Ha ez nem következhet be, akkor pedig az életemet kitöltő hobbiként, ami mindenképp több lesz, mint puszta hétvégi elfoglaltság. Az útnak még én is az elején vagyok - aminek egyetlen oka csak és kizárólag az anyagiak - de hiszem, hogy bármilyen területen csak úgy juthatunk előre közösen, ha megfogjuk egymás kezét. Az én kezemet a tapasztaltabb szakemberek, én pedig a kezdő olvasó kezét.

Nem célom a tudományos okfejtés, az álprofizmus. Az egyetlen célom, hogy megmutassak néhány fogódzkódót, az első lépcsőket, ahonnan az ember már maga is eligazodik, ha szeretne, ha érdekli. Utána sem kell egyedül menni az úton: Magyarországon már kialakult egy olyan szűk whiskykedvelő réteg, ami nemcsak issza, hanem érti is az italt. Legyünk még többen!

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr5313416035

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van új a pohár alján 2017.12.04. 10:51:25

Mit üzen a web? Heti alkoholos hírek, költemények: A kulturált alkoholfogyasztás elkötelezett híve - ott a szlogen minden italgyártó címerén. A mennyiségi ivók meg le vannak szarva? Nálunk nincs megkülönböztetés. A Heti sajtó sajtó mindenkihez szól...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (149) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) skócia (9) Skócia (134) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (146) Címkefelhő
süti beállítások módosítása