Glen Moray Classic

glen_moray.jpgA Speyside régióban könnyen belefuthatunk olyan alapmaltokba, amik a skót whisky nagy univerzumában amolyan csendes alapkövek. Történetük a XIX. században kezdődött, viszontagságos időkön vannak túl, bezárások, újranyitások és megannyi változás jellemezte életüket. De valamilyen formában itt vannak ma is. Ilyen a Glen Moray is. Alapwhiskyje, az Elgin Classic széria tagja egy átlagban 7 éves, többségében elsőtöltésű ex-bourbon hordós érlelés, amit remekül érezni is az italon. Bár a lepárlónál számos boros utóérlelés is létezik, ennél a kiadásnál semmi sallang, semmi plusz illat vagy íz, csak a tiszta maláta whisky. Ár-érték arányban jó választás.

 

 

Ország: Skócia
Régió: Speyside
Lepárló: Glen Moray Distillery

Szín: halvány arany

Illat: már elsőre jól kivehető a malátás, gabonás aroma; hordós jegyek vanília, vajas keksz és fűszeres jegyeket hoznak. Herbális, parfümös illatok.

Íz: Dohos pince, dugó, citrusosság, vanília; követi az illatot is a malátás, gabonás jegyekkel; tonik, édesség, feketeszeder.

Lecsengés: közepes, inkább alkoholos, malátás.

40% abv

Érdekesség: a lepárlóban eddig mindösszesen öt master distiller (lepárlómerster) dolgozott-alkotott az évtizedek alatt.

A Glen Moray alapkiadása a poszt megírásának pillanatában nem nagyon szerepel a magyar szeszesital kiskereskedők kínálatában, de angol webshopból 8800 forint körüli áron rendelhető.

A blogon közölt kóstolójegyzetek a saját érzékelésemet tükrözik és nem állnak kapcsolatban a hivatalos kóstolójegyzetekkel.

A bejegyzés trackback címe:

https://drams.blog.hu/api/trackback/id/tr9214063719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

A blogról

Jegyzetek, gondolatok a whiskyről közérthetően. Kóstolás, történet, ismertetők.

18 éven felülieknek!

A DRAMS Blog elkötelezett híve a felelősségteljes alkoholfogyasztásnak.

Címkék

10éves (22) 12éves (22) 15éves (6) alkohol (149) Ardbeg (5) Arran (7) Blair Athol (5) Bunnahabhain (8) Campbeltown (13) Caol Ila (6) Diageo (12) finiselés (12) független (19) füstös (10) gasztro (146) gourmet (19) Highland (42) ínyenc (5) Islay (28) ital (150) Kilchoman (8) Kilkerran (5) kóstoló (140) kult (8) Lowland (10) NAS (15) portói (6) sherry (32) single malt (103) Skócia (134) skócia (9) skót whisky (14) Speyside (33) Springbank (6) Tomintoul (5) tőzeg (35) whiskey (5) whisky (146) Címkefelhő
süti beállítások módosítása